78152

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pavel Prchal --- 4. 12. 2003
Re: Ruční výroba mezistěn

V.Hájek napsal(a):

> Přeji všem dobrý den.
>
> Po strýci, dlouholetém včelaři, jsem kromě včelařského zázemí a včelaření,
> zdědil také formu na ruční výrobu mezistěn. Forma je vyrobena z mědi a je
> potažena měděnkou. Máte někdo zkušenosti s výrobou mezistěn tímto způsobem.
> Potřeboval bych poradit s následujícími problémy:
> -je nezbytné formu vyčistit od měděnky a pokud ano, tak jakým způsobem?
Nevim, asi ano

> -je nezbytné formu nějakým způsobem separovat
Ano, pouziva se poleva z lihu a medu a vody.

> -jaké množství vosku je nezbytné na vvárobi 1 dm mezistěny tímto způsobem
> -jaký je výrobní postup, musí bát forma ohřívána?
zpocatku ano, pak spise chlazena.

Doamci vyroba je nezvykly postup uz radu let, nejlepsi bude si precist
nejakou starou encyklopedii, tam to je popsane.


Zdravi PP.


>
> Předem děkuji
>


--
Pavel Prchal
DUP - družstvo Pelhřimov
Řemenovská 1999
39317 Pelhřimov
www.dup.cz
info/=/dup.cz
-------------------------

       

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4692


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu